Mahjongclub Arnhem en Nijmegen

Nederlands Clubkampioenschap 2022 (variant MCR)

Op zaterdag 12 maart 2022 is het zover: de tweede editie van het clubkampioenschap voor Mahjong, de MCR variant. Alle mahjongverenigingen kunnen deelnemen aan deze tweede editie van het Nederlands kampioenschap MCR Mahjong voor mahjong verenigingen.

Wanneer en waar:
Zaterdag 12 maart 2022
Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 in Elst, Gelderland, tussen Arnhem en Nijmegen

Wie kan meedoen en uitgangspunten

Een team bestaat bij voorkeur uit een mix van 2 recreanten en 2 competitie spelers. Spelers van een team zitten nooit bij elkaar aan tafel. Zo heeft ieder team de mogelijkheid om het maximaal aantal mahjongpunten te halen. Voor deze dag zijn dat dus 4 spelers x 4 punten x 4 rondes maakt 64 punten!
Het winnende team mag zich een jaar lang Nederlands Clubkampioen noemen.

Op dit toernooi spelen recreanten en competitiespelers bij elkaar aan tafel, en hanteren we de volgende uitgangspunten:

    • We spelen met spellen zonder cijfers.
    • Iedere speler telt zelf de punten, dus niet alleen de eerste acht.
    • We spelen niet ‘met het mes op tafel’. Alles in de geest van ’fair play’.
    • Kleine foutjes mogen gezegd worden op het moment dat het gebeurt. Bijvoorbeeld het pakken van de verkeerde kant van de muur of het vergeten een vervangende steen te pakken.

Kosten en inschrijving

De kosten voor het toernooi zijn €25,- per deelnemers, dus €100,- per team. De inschrijving voor dit toernooi gaat per mahjongvereniging door het inschrijfformulier Hier te downloaden in te vullen en per mail op te sturen naar secretaris.goudendraak@gmail.com. De uiterste inschrijfdatum is 15 februari 2022.

We organiseren deze dag geheel corona proof, wat dat op 12 maart precies inhoudt weten wij ook nog niet. Houd rekening met dat er een QR-code gevraagd kan worden.

Meer informatie

Meer informatie kun je Hier downloaden of een mailtje sturen naar secretaris.goudendraak@gmail.com.